Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Hagyományos füstölt sonka, Végh Farm, egész
13.990 Ft
Menny.:db

Hagyományos füstölt sonka, Végh Farm, egész

13.990 Ft
Menny.:db
Várható szállítás: 2025. augusztus 29.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 6.661,90 Ft/kg
Szállítási díj: 1.290 Ft
Elérhetőség: Értesítést kérek

Hagyományos füstölt sonka a sertés hátsó combjából. Omlós, ízes, könnyen szeletelhető – ünnepi asztalra és hétköznapi vacsorára is tökéletes

Bárhogy is szereted, füstölt sonkát érdemes megkóstolni! Olvasd el leírásunkat, és tudj meg többet róla!

Leírás

A jó sonkát mindenki szereti! A Húsvéti időszak kimaradhatatlan étele, de sokan az ünnepeken túl is szívesen fogyasztják. 

 

A sertés melyik részéből készül a sonka?

A füstölt, darabolt sonka a sertés hátsó combjából készül. Ez a rész húsosabb, kevésbé inas, nem túl száraz, ezért a füstölés után is omlós, jól szeletelhető marad. 
Sokan nem tudják, de a sertés első combját (lapockát) is szokás sonkának nevezni, általában abból készül a kötözött sonka –  Lapockát viszont mi nem használjuk fel, csak a hátsócombot, hogy a sonka valóban ünnepi minőségű legyen.

 

Füstölt sonka felhasználása

Legtöbbünknek a füstölt sonkáról a Húsvét jut eszébe - pedig nem csak húsvétkor tökéletes választás. Arany középút a száraz karaj és a zsírosabb tarja között.

  • ​​​Sokan főzik magyaros ételekbe, mint például bablevesbe, vagy káposztába
  • Önmagában, nyersen is kiváló, vékony szeletekben, szendvicsekbe, hidegtálakra, vagy
  • Egy-egy vastagabb szelet hagyományos vacsoraként
  • A leggyakrabban combsonkából készül a húsvéti sonka
  • Felhasználhatjuk pizza feltétként, tészták ízesítésére, és még sokáig sorolhatnám a lehetőségeket

 

Hogyan készül a füstölt sonkánk?

A többi termékünkhöz hasonlóan a füstölt, darabolt sonka is Zala vármegyében, a Végh Farm kisüzemében készül.

A sertés 8-9 kg-os hátsócombját a hentes először kicsontozza, majd a különböző izomcsoportokból álló részeket 2-3 kilós darabokra bontja.

  • A húsokat először száraz sóba forgatják,
  • majd egy hét elteltével páclébe kerül, hogy a sós lé jól átjárhassa az egyes darabokat. 
  • 4 hét után mehetnek a füstölőbe, ahol keményfa hideg füstjén kapnak barnás színt, füstös ízt, és csodálatos illatot.

Így lesz a combhúsból az a puha, füstös sonka, amit már gyerekkorunkból is ismerünk.

A hagyományos sonkánk nem olyan kemény, mint az olasz vagy spanyol sonkák – de a két nap alatt készült, gyorsérlelt sonkával sem lehet egy lapon említeni.

 

Füstölt sonka súlya, és kiszerelés

Rendelhetsz a sonkából egész darabot, de ha az sok Neked, elvágjuk, mintha a sarki hentesnél vennéd a sonkát. Kérhetsz 1 kg-ot, vagy 1/2 kg-ot is. A lap tetején, a termékek neve alatt közvetlenül tudsz mennyiséget választani.

Jelenleg az egész darab oldalán vagyunk. 

Egyes darab sonkák súlya változó, függ attól is, hogy a comb melyik részéből készül. Általában 1,8-2,5 kg között marad.

  • A felsálrész kisebb, húsosabb, és bőr nélküli, vagy egész kevés bőrrel. 
  • A frikandó szív alakú, kevés szalonnával, bőrrel, 
  • A dió-slussz rész hosszabb formára alakított, 1-2 cm szalonnával, bőrrel

Ha tudod, melyik részből szeretnél, azt a "Megjegyzések" pontban, a rendelési folyamat utolsó oldalán nyugodtan írd meg. 

Rendelésedet leadhatod itt, a szalonnabolt weboldalán, de telefonon is felhívhatsz minket. Elérhetőségünk: 06-70-169-6588, ahol hétfőtől péntekig 8-16 óra között várjuk a hívásodat

 

Szállítás és fizetés

A Szalonnaboltunk az ország egész területén szállít. Az MPL posta és a GLS futárszolgálat közül tudod kiválasztani, melyik szimpatikusabb számodra. A csomagot kérheted házhoz, vagy automatába is. 

Általában néhány napon belül tudjuk feladni a rendeléseket - kiemelt időszakban ez lehet egy hét. A várható kiszállítás időpontját a lap tetején az ár mellett tudod ellenőrizni. 

A kiválasztott termékeket a csomag összeállításakor fogjuk megmérni, mert nem biztos, hogy pont 2,1 kilós darabot tudunk küldeni Neked, mint ami a kalkulációban szerepel.  A pontos fizetendő összegről ezért a csomag összeállításakor küldünk értesítést!

Jelentősebb eltérés esetén mindenképp felvesszük veled a kapcsolatot. 

A számlázásról és szállításról bővebben itt olvashatsz!

 

Tárolás

Füstölt húsaink 45 napos minőség megőrzési idővel készülnek. Ez azt jelenti, hogy megfelelően tárolva, hűs, szellős helyen lógatva, a hagyományos érlelésű füstölt sonkáink legalább addig minőség romlás nélkül tárolhatók, de utána sem lesznek rosszak.

Természetes módon száradnak, érnek. Megváltozik a színük, keményebbek lesznek, de van aki épp így szereti.

Őseink a sonkát - ha az megmaradt - fél évvel később is fogyasztották. Gyakran kéreg képződött rajtuk, de azt levágták, a finom, érett húst pedig nem hagyták kárba veszni.

Fontos: hűtőben a sonka hamarabb veszít az élvezeti értékéből, mert vízmegkötő és egyéb adalékanyag nem védi a párás környezetben.

A helyes tárolásról itt olvashatsz többet

 

Összetevők

Összetevőkről és tápértékekről a Paraméterek alatt találsz további információt.

A Végh Farm Csoportról itt tudsz olvasni!

Amit még fontosnak tartunk

Mivel élelmiszerről van szó, ezért itt az elállás joga itt nem érvényes!

Ha a feladás napjáig módosítanál, vagy lemondanád, szólj nyugodtan! De utána erre már nincs lehetőség! Ha kiküldjük a csomagot, és nem veszed át, a zárt dobozban az oda-vissza úton megromolhatnak a húsok, és ezzel kárt okozol.

Ha bármilyen kérdésed lenne, a kapcsolatok menüben találsz elérhetőségeket, szívesen állunk a rendelkezésedre! 

Ha igazi, hagyományos füstölt sonkát szeretnél a család asztalára, rendeld meg, mi pedig igyekszünk minél előbb eljuttatni hozzád, hogy élvezhesd a régi, jól ismert ízeket.

Ha bizonytalan vagy, görgess kicsit lejjebb, és olvasd el, mit írtak rólunk a vásárlóink!

 

Paraméterek

Füstölt, nyers, bőrös comb sonka, lassú pácolással
Készítő:Végh Farm Csoport
Összetevők:csont nélküli, bőrös sertés comb, étkezési só, tartósítőszer(nátrium-nitrit)
Minőségét megőrzi 0-(+20)°C közötti hőmérsékleten tárolva a címkén jelzett időpontig, a készítéstől számított 45 napig
Javasolt tárolás:függesztve, szellős helyen
A termék nyersen és/vagy hőkezelve (sütve, főzve) fogyasztandó.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energiatartalom 1254 kJ/303 kcal
Zsír 26 g
amelyből telített zsírsav 10,8 g
Szénhidrát <1 g
amelyből cukrok <1 g
Fehérje 16,2 g
Étkezési só 4 g
"A tápértékek természetes módon ingadozhatnak"
HAZAI ALAPANYAG, MAGYAR TERMÉK

Facebook kommentek