BLOG
Gyere, és nézz körül!
Blogunkban igyekszünk minden olyan érdekességet körbejárni, ami kapcsolódik a füstölt húsok világához.
Miért éppen húsvéti sonka?
Legutóbbi cikkünkben arról ejtettünk szót, hogy nagyszombat miséjét követően véget ért a böjti időszak, és a hagyományok szerint ezen az estén már megkezdődhettek a húsvéti sonka előkészületeit. De vajon hogyan kapcsolódik a sonka a húsvéti ünnepkörhöz?
Ehetünk-e jó szívvel kolbászt, szalonnát?
Nem titok, a füstölt áruk nem sorolhatók a modern, egészséges ételek kategóriájába. A kérdés az, hogy szabad-e mégis szeretnünk és fogyasztanunk ezeket a finomságokat?
A válasz meglepő lehet számodra
A sertés melyik részéből lesz a legjobb Húsvéti sonka?
Ma egy olyan témával jöttünk, amely mindig is foglalkoztatta vásárlóinkat - és talán Téged is érdekel: Melyik húsrész a legfinomabb, melyik kevésbé zsíros, és melyik porhanyósabb?
Ha Te is szereted a füstölt húsokat, olvasd el is írásunkat!
Hagyományosan érlelt füstölt húsok vs. gyorsérlelt sonkák
Tudod, hogy mi a különbség a hagyományos sonka és a gyorsérlelt sonka között? Hogyan készítik őket? És miért az olcsóbb sonka a drágább? Erről fogok ma írni.
Húsvét előtti időszak
Húsvét, a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe - Krisztus feltámadásának a napja. Ugyanakkor a tavasz, a termékenység ünnepe is.
Mi is történik ezen időszak alatt?
Milyen hagyományok fűződnek magához az ünnephez? Erről írunk néhány szót.