Leírás
Ha valaki szalonnát kér tőlünk, tízből kilencszer a kolozsvárira gondol. Nem véletlen – igazi klasszikus. Sokan egyszerűen húsos szalonnának hívják, vannak olyan tájegységek, akik császárnak nevezik. Réteges szalonna, hagyományosan pácolva és füstölve, szép vágásfelülettel. Sütve, főve, akár nyersen, helye van a konyhánkban
De pontosan mi is az a kolozsvári szalonna?
A kolozsvári szalonna a sertés oldalszalonnájából (csontozott oldalas és dagadó) - másnéven császárhúsból készül, hetek alatt, pácolva, füstölve - Ugyanabból a húsrészből, mint a csomagolt baconszalonna, vagy a császárszalonna, a különbség az, hogy a császárszalonnát főzik, a kolozsvári szalonna pedig nyers marad.
Gyönyörű a vágásfelülete: hús és szalonna váltakozik benne. A zsír-hús arányának és a hagyományos pácolásnak köszönhetően puha a húsa, és szépen meg lehet sütni, főzni.
Hogyan készül a kolozsvári szalonnánk?
A szalonnát Pókaszepetken készítik, a Végh Farm kisüzemében, saját nevelésű sertésekből. Igazi zalai kézműves munka, minden szelete a vidéki hagyományt idézi.
- A Végh Farm kisüzemében a hentesek formázzák szépre a húsát,
- Majd száraz sóba forgatják
- Egy hét után páclébe kerül, ahol több héten át egyenletesen átjárja a só
- Végül keményfa (akác) hideg füstjén éri el a jellegzetes színét, illatát és ízét.
Nincs benne műfüst, vízmegkötő, tejfehérje, sem rízsliszt - mint sok előrecsomagolt szalonnában, hagyományos eljárással készül
Hogyan használhatod fel a kolozsvári szalonnát?
- Nyersen, vékonyra szeletelve friss kenyérrel, zöldségekkel
- Tojásételekhez,
- Üvegesre vagy ropogósra sütve – ahogy szereted
- Magyaros fogásokhoz (bab, káposzta, lecsó) alapnak vagy ízesítőnek
- Rablóhúshoz, göngyöléshez: gyorsérlelt bacon helyett is kiváló.
Súly és kiszerelés
A kolozsvári szalonnából többféle méretet választhatsz:
- fél kilót,
- egy kilót vagy
- akár egy egész táblát is.
Ha nagyobb mennyiséget kérsz, mindig kedvezőbb árat számolunk.
Minden darabot külön lemérünk, így pontosan annyit fizetsz, amennyit kapsz.
Jelenleg a 50 dkg-os termékünk leírását olvasod. Ha nagyobb kiszerelésben szeretnél, a lap tetején tudsz kiszerelést választani, vagy kattints ide: Kolozsvári szalonna 1 kg
A számlázásról és szállításról bővebben itt olvashatsz!
Rendelés, Szállítás
Rendelésedet leadhatod itt, a szalonnabolt weboldalán, de telefonon is felhívhatsz minket.
Elérhetőségünk: 06-70-169-6588, ahol hétfőtől péntekig 8-16 óra között várjuk a hívásodat
Csomagodat futárszolgálattal küldjük, GLS-sel vagy MPL-lel, az ország bármely pontjára – Budapestre és a legkisebb falvakba is. Előtte mindig jelzünk, hogy tudd, mikor érkezik a szalonna, és a futár is keresni fog.
A szállításról bővebben itt olvashatsz:
Fizetés, szállítás (szalonnabolt.hu)
Tárolás
Füstölt szalonnáink a húsokhoz hasonlóan 45 napos minőség megőrzési idővel készülnek - Azaz megfelelően tárolva, hűs, szellős helyen lógatva, legalább eddig minőség romlás nélkül tárolhatók, de utána sem lesznek rosszak.
Természetes módon száradnak, érnek, de van aki épp így szereti
Hűtőben néhány hétnél hosszabb ideig nem érzi jól magát: mivel vízmegkötő anyagokat nem tartalmaz, a hűtő nedvességét magába szívja
A helyes tárolásról itt írtunk: Hogyan tárold a füstölt árut?
Amit még fontosnak tartunk
Mivel élelmiszerről van szó, ezért itt az elállás joga nem áll fenn!
Amit megrendeltél, változás esetén a feladás napjáig módosíthatod, vagy lemondhatod. De utána erre már nincs lehetőség!
Ha kiküldjük a csomagot, és nem veszed át, a zárt dobozban az oda-vissza úton megromolhatnak a húsok, és ezzel kárt okozol.
Összetevők
Összetevőkről és tápértékekről a Paraméterek alatt találsz további információt.
A Végh Farm Csoportról itt tudsz olvasni!
A szalonnán kívül több mindent kipróbálnál? - Érdemes a csomagajánlatainkat megnézned
Ha pedig bizonytalan lennél, olvasd el, mit mondtak rólunk vásárlóink!
Paraméterek
Füstölt, nyers kolozsvári szalonna lassú pácolással | |
Készítő | Végh Farm Csoport |
Összetevők | nyers, formázott, csont nélküli oldalszalonna só, Nátrium-nitrit |
Minőségét megőrzi 0-(+20)°C közötti hőmérsékleten tárolva a címkén jelzett időpontig. | |
Javasolt tárolás:függesztve, szellős helyen | |
A termék nyersen és/vagy hőkezelve (sütve, főzve) fogyasztandó. | |
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
Energiatartalom | 2713kJ/646kcal |
Zsír | 65 g |
amelyből telített zsírsav | 27,3 g |
Szénhidrát | 0 g |
amelyből cukrok | 0 g |
Fehérje | 10 g |
Étkezési só | 4g |
"A tápértékek természetes módon ingadozhatnak." | |
HAZAI ALAPANYAG, MAGYAR TERMÉK |