Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Termék címkék:
szalonna
Kolozsvári szalonna Végh Farm 0,5 kg
3.790 Ft
Menny.:db

Kolozsvári szalonna Végh Farm 0,5 kg

3.790 Ft
Menny.:db
Várható szállítás: 2025. augusztus 28.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 7.580,00 Ft/kg
Szállítási díj: 1.290 Ft
Elérhetőség: Értesítést kérek

Kisüzemében készült, hagyományos érlelésű kolozsvári szalonna az egyik legnépszerűbb termékünk.

Szép vágásfelületű termékünk, csíkokban váltakozik a hús és a szalonnaréteg...

Mivel több hétig áll sóban, majd keményfa füstjén füstölik, ezért nem rágós, sütéskor nem duzzad fel, nem ég le, mint a gyorsérlelt társai, hanem tényleg kisül belőle a zsír, és élmény minden falatja.

Sütve, főve, de nyersen is szeretni fogja a család

Leírás

Ha valaki szalonnát kér tőlünk, tízből kilencszer a kolozsvárira gondol. Nem véletlen – igazi klasszikus. Sokan egyszerűen húsos szalonnának hívják, vannak olyan tájegységek, akik császárnak nevezik. Réteges szalonna, hagyományosan pácolva és füstölve, szép vágásfelülettel. Sütve, főve, akár nyersen, helye van a konyhánkban

 

De pontosan mi is az a kolozsvári szalonna?

A kolozsvári szalonna a sertés oldalszalonnájából (csontozott oldalas és dagadó) - másnéven császárhúsból készül, hetek alatt, pácolva, füstölve - Ugyanabból a húsrészből, mint a csomagolt baconszalonna, vagy a császárszalonna, a különbség az, hogy a császárszalonnát főzik, a kolozsvári szalonna pedig nyers marad.

Gyönyörű a vágásfelülete: hús és szalonna váltakozik benne. A zsír-hús arányának és a hagyományos pácolásnak köszönhetően puha a húsa, és szépen meg lehet sütni, főzni. 

 

Hogyan készül a kolozsvári szalonnánk?

A szalonnát Pókaszepetken készítik, a Végh Farm kisüzemében, saját nevelésű sertésekből. Igazi zalai kézműves munka, minden szelete a vidéki hagyományt idézi.

  • A Végh Farm kisüzemében a hentesek formázzák szépre a húsát, 
  • Majd száraz sóba forgatják
  • Egy hét után páclébe kerül, ahol több héten át egyenletesen átjárja a só
  • Végül keményfa (akác) hideg füstjén éri el a jellegzetes színét, illatát és ízét.

Nincs benne műfüst, vízmegkötő, tejfehérje, sem rízsliszt - mint sok előrecsomagolt szalonnában, hagyományos eljárással készül

 

Hogyan használhatod fel a kolozsvári szalonnát?

  • Nyersen, vékonyra szeletelve friss kenyérrel, zöldségekkel
  • Tojásételekhez,
  • Üvegesre vagy ropogósra sütve – ahogy szereted
  • Magyaros fogásokhoz (bab, káposzta, lecsó) alapnak vagy ízesítőnek
  • Rablóhúshoz, göngyöléshez: gyorsérlelt bacon helyett is kiváló.

 

Súly és kiszerelés

A kolozsvári szalonnából többféle méretet választhatsz:

  • fél kilót,
  • egy kilót vagy
  • akár egy egész táblát is.

Ha nagyobb mennyiséget kérsz, mindig kedvezőbb árat számolunk.

Minden darabot külön lemérünk, így pontosan annyit fizetsz, amennyit kapsz.

Jelenleg a 50 dkg-os termékünk leírását olvasod. Ha nagyobb kiszerelésben szeretnél, a lap tetején tudsz kiszerelést választani, vagy kattints ide: Kolozsvári szalonna 1 kg

A számlázásról és szállításról bővebben itt olvashatsz!

 

Rendelés, Szállítás

Rendelésedet leadhatod itt, a szalonnabolt weboldalán, de telefonon is felhívhatsz minket.

Elérhetőségünk: 06-70-169-6588, ahol hétfőtől péntekig 8-16 óra között várjuk a hívásodat

Csomagodat futárszolgálattal küldjük, GLS-sel vagy MPL-lel, az ország bármely pontjára – Budapestre és a legkisebb falvakba is. Előtte mindig jelzünk, hogy tudd, mikor érkezik a szalonna, és a futár is keresni fog.

A szállításról bővebben itt olvashatsz:

Fizetés, szállítás (szalonnabolt.hu)

 

Tárolás

Füstölt szalonnáink a húsokhoz hasonlóan 45 napos minőség megőrzési idővel készülnek -  Azaz megfelelően tárolva, hűs, szellős helyen lógatva, legalább eddig minőség romlás nélkül tárolhatók, de utána sem lesznek rosszak.

Természetes módon száradnak, érnek, de van aki épp így szereti

Hűtőben néhány hétnél hosszabb ideig nem érzi jól magát: mivel vízmegkötő anyagokat nem tartalmaz, a hűtő nedvességét magába szívja

A helyes tárolásról itt írtunk: Hogyan tárold a füstölt árut?

 

Amit még fontosnak tartunk

Mivel élelmiszerről van szó, ezért itt az elállás joga nem áll fenn!

Amit megrendeltél, változás esetén a feladás napjáig módosíthatod, vagy lemondhatod. De utána erre már nincs lehetőség!

Ha kiküldjük a csomagot, és nem veszed át, a zárt dobozban az oda-vissza úton megromolhatnak a húsok, és ezzel kárt okozol.

 

Összetevők

Összetevőkről és tápértékekről a Paraméterek alatt találsz további információt.

A Végh Farm Csoportról itt tudsz olvasni!

A szalonnán kívül több mindent kipróbálnál? - Érdemes a csomagajánlatainkat megnézned

Ha pedig bizonytalan lennél, olvasd el, mit mondtak rólunk vásárlóink!

Paraméterek

Füstölt, nyers kolozsvári szalonna lassú pácolással
Készítő Végh Farm Csoport
Összetevők nyers, formázott, csont nélküli oldalszalonna só, Nátrium-nitrit
Minőségét megőrzi 0-(+20)°C közötti hőmérsékleten tárolva a címkén jelzett időpontig.
Javasolt tárolás:függesztve, szellős helyen
A termék nyersen és/vagy hőkezelve (sütve, főzve) fogyasztandó.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energiatartalom 2713kJ/646kcal
Zsír 65 g
amelyből telített zsírsav 27,3 g
Szénhidrát 0 g
amelyből cukrok 0 g
Fehérje 10 g
Étkezési só 4g
"A tápértékek természetes módon ingadozhatnak."
HAZAI ALAPANYAG, MAGYAR TERMÉK

Facebook kommentek