Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Cigány pecsenye - szalonnaboltos módra

Cigány pecsenye - szalonnaboltos módra

Örök kedvenc nálunk a cigánypecsenye  laugh

És annyira szép tarját láttam a hentesnél, hogy nem volt szívem otthagyni. Amúgy is régen volt már terítéken.

Hogyan készítettem? Olvasd el!

A hússzeleteket kicsit klopfoltam, sóztam, borsoztam, és bekentem mustárral.

Egy nagy serpenyőben kisütöttem a kakastaréj-szalonnákat, amihez a füstölt tokaszalonnánkat ajánlanám leginkább. Finom kolozsvárival is, de szerintem ehhez az ételhez a tokaszalonna illik jobban, már csak azért is, mert van annyi kisülő zsírja, amennyiben meg lehet sütni a hússzeleteket, és tudjátok: ami szalonnazsírban sül, az rossz nem lehet. Ráadásul a tokaszalonna eszméletlenül finom, ha kisül.

A kész kakastaréjokat kivettem a serpenyőből, és a visszamaradt szalonnazsíron gyors tűzön megpirítottam a tarját. Aztán felöntöttem annyi vízzel, amennyi épp ellepte a húsokat, lefedtem fedővel és kis lángon olyan 20-25 perc alatt omlóspuhára pároltam. 

Közben egy fej fokhagymát megtisztítottam, a gerezdeket pépesítettem, és két teáskanál vízzel, és egy csipet sóval kikevertem krém állagúra. 

 

Tálalás:

Amíg párolódott a hús, megfőtt hajában a burgonya. 

Megtisztítottam a héjától, villával rusztikusra törtem, és a hús alatt maradt kevés szafttal meglocsoltam.

Bekentem a szeleteket a fokhagymakrémmel, kevés pirospaprikával díszítettem, végül rátettem a kakastaréj szalonnákat is.

Bármilyen savanyúsággal kiváló.

 

Ui: 

Én mindig párolom a cigánypecsenyét, mert így biztosan omlós, porhanyós lesz, illetve ha marad a húsból, később sem lesz cipőtalp kemény, hanem finom puha marad.

Egyébként azt mondta kedvenc férjuram, hogy ennek a szalonnának be kéne tiltani az illatát, mert veszélyesen ellenállhatatlan.

Tartalomhoz tartozó címkék: recept szalonna