Húsvét
Sonkás pirított tészta (anyósom módjára) - nemcsak húsvéti sonka maradék mentésére
Mi a maradék főtt sonkából leggyakrabban „Sonkás mácsikot” készítünk. - Lassan kivesznek ezek a régi kifejezések, de Zalában még nevezik mácsiknak a kifőtt tésztát.
Ezt a receptet az anyósomtól tanultam. Egyszerű, gyors – és mégis, amikor ropog a tészta, és érződik benne a sonka füstje… hát, a férjem és a fiam imádják.
Nem kell hozzá más, mint tészta, sonka és egy kis zsír.
De nézzük a receptet!
Húsvéti sonka mentő quiche, azaz francia pite
Maradt a húsvéti sonkából, és nem akarod kidobni a maradékot?
Jól teszed. Ételt, ha lehet, igyekszem megmenteni. Kis dobozba lefagyasztom, vagy újragondolom.
Ez a recept, amivel ma készültem, az utóbbiról szól. Olvasd el, hátha Te is kedvet kapsz egy krémes, sonkás pitéhez.
Hagyományosan érlelt füstölt húsok vs. gyorsérlelt sonkák
Tudod, hogy mi a különbség a hagyományos sonka és a gyorsérlelt sonka között? Hogyan készítik őket? És miért az olcsóbb sonka a drágább? Erről fogok ma írni.
A sertés melyik részéből lesz a legjobb Húsvéti sonka?
Ma egy olyan témával jöttünk, amely mindig is foglalkoztatta vásárlóinkat - és talán Téged is érdekel: Melyik húsrész a legfinomabb, melyik kevésbé zsíros, és melyik porhanyósabb?
Ha Te is szereted a füstölt húsokat, olvasd el is írásunkat!
Húsvéti sonkát főzni mindenki tud!
Sonkát főzni egyszerű dolog. Két hozzávaló szükséges hozzá, sonka, és egy nagy fazék.
De nem szaporítom a szót, vágjuk bele!
Miért éppen húsvéti sonka?
Legutóbbi cikkünkben arról ejtettünk szót, hogy nagyszombat miséjét követően véget ért a böjti időszak, és a hagyományok szerint ezen az estén már megkezdődhettek a húsvéti sonka előkészületeit. De vajon hogyan kapcsolódik a sonka a húsvéti ünnepkörhöz?