Kolbászok
Szereted a jó kolbászokat?
-
Azokat, amelyeknek az illata enyhén füstös és fokhagymás...
- Ha megkóstolod, eszedbe jut a régi disznóölések emléke?
A mi kolbászaink ilyenek - Mintha otthon készültek volna.
Nincsenek túl fűszerezve, mégis aromásak. Hagyományos recept alapján, hagyományos füstöléssel és szárítással készülnek.
Mint minden más termékünk, Zala megyéből, ahol kisüzemi körülmények között töltik minden darabját. Mi pedig szívvel lélekkel csomagoljuk, és házhoz szállítjuk Neked.
Ha allergiával küzdesz, akkor sem kell aggódnod.
Kolbászaink nem tartalmaznak:
- tejet,
- lisztet,
- állományjavítót,
- gyorsérlelőt.
Hogy erről magad is meggyőződhess, minden esetben feltüntetjük a hozzávalókat.
Ezeket a termékeket a nagy multikban jellemzően nem kapod meg.
Kisüzemi termelők olyan mennyiségben nem tudnak készítenek, hogy a nagy áruházláncok polcaira szállíthassanak.
Őket többnyire kis üzletekben, és a helyi piacokon találod meg.
És nálunk, a szalonnabolt.hu oldalán.
Ui:
Még néhány fontos tudnivaló a kolbászainkról!
A mi termékeink "félszáraz kolbászok". Hogy mit jelent ez?
Nincsenek hosszú hetekig szárítva, készítéstől számítva 3 héten belül a vásárlóinkhoz kerülnek.
Ez idő alatt elindul egy természetes erjedés, ami a kolbászok jól ismert aromáját adja.
Lecsökken a nedvességtartalma annyira, hogy hűtés nélkül is elálljon, illetve szeletelhető legyen.
Így pont olyan puha, ahogy a legtöbb vásárlónk szereti
Ezért is döntöttünk a vákuum-csomagolás mellett, mert nem szerettük volna, hogy tovább száradjanak.
A vákuum abban segít, hogy a kolbászok tovább érjenek, ízesedjenek, de nem keményednek meg, nem száradnak ki. Nem éri őket a levegő, ezzel nem találkoznak mikroorganizmusokkal, nem indul el a romlási, penészesedési folyamat. És higiénikusabb is talán.
Nem mellesleg, 2023 őszén egy kérdőívet is kitöltettünk a vásárlóinkkal, és a válaszadók 80%-a a vákuum mellett adta le a voksát.
Persze nem vagyunk egyformák!
Ha Te mégis jobban szereted, ha a kolbász szárazabb, vedd csak ki a csomagolásból, és meglátod, 2-3 nap alatt is sokat változik!
Ha van olyan szellős helyed - kamra, padlás, stb - , ahol biztonságosan kilógathatod, akkor épp úgy meg fog száradni, mint annak idején a parasztházaknál!
Vagy pedig a megjegyzés végén jelezheted, hogy vákuum csomagolás nélkül kéred a kolbászokat!