BLOG
Gyere, és nézz körül!
Blogunkban igyekszünk minden olyan érdekességet körbejárni, ami kapcsolódik a füstölt húsok világához.
Miért éppen húsvéti sonka?
Legutóbbi cikkünkben arról ejtettünk szót, hogy nagyszombat miséjét követően véget ért a böjti időszak, és a hagyományok szerint ezen az estén már megkezdődhettek a húsvéti sonka előkészületeit. De vajon hogyan kapcsolódik a sonka a húsvéti ünnepkörhöz?
Ehetünk-e jó szívvel kolbászt, szalonnát?
Nem titok, a füstölt áruk nem sorolhatók a modern, egészséges ételek kategóriájába. A kérdés az, hogy szabad-e mégis szeretnünk és fogyasztanunk ezeket a finomságokat?
A válasz meglepő lehet számodra
Így csomagolunk mi...
Rendeltél tőlünk már füstölt árut?
Ha igen, akkor biztosan láttad, hogy a megszokott hentesáru csomagolás helyet inkább a zsírpapírt, azaz pergamenpótló papírt használjuk. Ha pedig még nem volt egymáshoz szerencsénk, akkor Neked is érdekes lehet, hogyan dolgozunk mi...
Mit tehetsz, ha azt látod, hogy penészesedik a füstölt kolbász, szalonna?
Többen is kérdeztétek tőlem, mi az oka annak, hogy kifehéredik a kolbász, vagy a füstölt hús. Illetve fogyasztható-e még így az étel?
Olvasd el cikkünket, ma erről írtunk.
Malőr a házhozszállítás során? Ne hagyd annyiban!
Azt tudtad, hogy ha probléma merül fel a kiszállítás során, minket megkereshetsz?
Erről írunk most...
A sertés melyik részéből lesz a legjobb Húsvéti sonka?
Ma egy olyan témával jöttünk, amely mindig is foglalkoztatta vásárlóinkat - és talán Téged is érdekel: Melyik húsrész a legfinomabb, melyik kevésbé zsíros, és melyik porhanyósabb?
Ha Te is szereted a füstölt húsokat, olvasd el is írásunkat!
Hagyományosan érlelt füstölt húsok vs. gyorsérlelt sonkák
Tudod, hogy mi a különbség a hagyományos sonka és a gyorsérlelt sonka között? Hogyan készítik őket? És miért az olcsóbb sonka a drágább? Erről fogok ma írni.
Miért lángolt a lángolt kolbász?
Te tudod mitől lángolt a lángolt kolbász?
Ugyan a neve sejteti, de azért nem mindenki számára nyilvánvaló. Ezért ma erről szeretnék írni Neked.
7 Tipp a füstölt húsok és kolbászok fagyasztásához
Már többször írtam arról, hogy milyen nehéz jól tárolni a hagyományos füstölt árut. Ahogy melegszik az idő, ez a feladat még nehezebb lesz. Előbb utóbb legjobb kamra is felmelegszik, és a legyekre is jobban kell figyelni. A húsok számára ilyenkor a legideálisabb megoldás a fagyasztás.