magyar konyha
Tejfölös bableves
Igazi Zalai receptet hozok ma, régi kedvencemet, a tejfölös bablevest. Nagyon egyszerű étel, néhány hozzávalóval, bárki el tudja készíteni, és a spórolós napokon is belefér.
Én azt hiszem, csak mifelénk főzik így, de ha tévedek, írd meg nyugodtan
Húsvéti sonkát főzni mindenki tud!
Sonkát főzni egyszerű dolog. Két hozzávaló szükséges hozzá, sonka, és egy nagy fazék.
De nem szaporítom a szót, vágjuk bele!
Miért éppen húsvéti sonka?
Legutóbbi cikkünkben arról ejtettünk szót, hogy nagyszombat miséjét követően véget ért a böjti időszak, és a hagyományok szerint ezen az estén már megkezdődhettek a húsvéti sonka előkészületeit. De vajon hogyan kapcsolódik a sonka a húsvéti ünnepkörhöz?
Neked kireped a hurka sütés közben?
Vásárlóink gyakran keresnek meg minket azzal a kérdéssel, hogy az a hurka, amit tőlünk vett, ugye nem reped ki. Őszintén bevallom, eleinte nem is értettem a kérdést. Úgy sütöm a hurkát-kolbászt, ahogy édesanyámtól láttam, és az jellemzően nem durran ki.
Te hogy vagy ezzel? Ha bizonytalan lennél hurkasütés frontján, olvasd el írásunkat!
A Mama kocsonyája
Az én anyósom több mint nyolcvanéves, de még most is otthonosan mozog a konyhában. Karácsony előtt minden évben előkerül a nagy kocsonyásfazék, és indulhat a készülődés, ami igazi családi esemény.
Egyszer karácsony környékén főzünk, aztán még egyszer, mielőtt igazán tavaszba fordul az idő. Ilyenkor mindig jó nagy adagot készítünk: a gyerekek is visznek belőle, de még a szomszédnak is jut.
Paprikás krumpli szalonnaboltos módra
A paprikás krumpli az a fogás, amit mindenki ismer.
Most arról fogok írni, hogyan készítem én, szalonnaboltos, Zalában.