magyar konyha
Tejfölös bableves
Igazi Zalai receptet hozok ma, régi kedvencemet, a tejfölös bablevest. Nagyon egyszerű étel, néhány hozzávalóval, bárki el tudja készíteni, és a spórolós napokon is belefér.
Én azt hiszem, csak mifelénk főzik így, de ha tévedek, írd meg nyugodtan
Húsvéti sonkát főzni mindenki tud!
Sonkát főzni egyszerű dolog. Két hozzávaló szükséges hozzá, sonka, és egy nagy fazék.
De nem szaporítom a szót, vágjuk bele!
Miért éppen húsvéti sonka?
Legutóbbi cikkünkben arról ejtettünk szót, hogy nagyszombat miséjét követően véget ért a böjti időszak, és a hagyományok szerint ezen az estén már megkezdődhettek a húsvéti sonka előkészületeit. De vajon hogyan kapcsolódik a sonka a húsvéti ünnepkörhöz?
Neked kireped a hurka sütés közben?
Vásárlóink gyakran keresnek meg minket azzal a kérdéssel, hogy az a hurka, amit tőlünk vett, ugye nem reped ki. Őszintén bevallom, eleinte nem is értettem a kérdést. Úgy sütöm a hurkát-kolbászt, ahogy édesanyámtól láttam, és az jellemzően nem durran ki.
Te hogy vagy ezzel? Ha bizonytalan lennél hurkasütés frontján, olvasd el írásunkat!
A Mama kocsonyája
Nálatok ki főzi a kocsonyát?
Nálunk hagyományosan az anyósom feladata. A receptje alapján, bárki megfőzheti, akkor is, ha korábban félt tőle!
Erről fogok ma írni!