Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Termék címkék:
füstölt hazai tarja
Hagyományos érlelésű Füstölt tarja, Végh Farm, egész
10.490 Ft
Menny.:db

Hagyományos érlelésű Füstölt tarja, Végh Farm, egész

10.490 Ft
Menny.:db
Várható szállítás: 2025. augusztus 29.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Egységár: 6.556,25 Ft/kg
Szállítási díj: 1.290 Ft
Elérhetőség: Értesítést kérek
A hagyományosan pácolt és füstölt tarja igazi finomság. Szaftos, omlós a hús, bablevesbe, káposztás ételekbe vagy ünnepi sültnek is tökéletes. Ha többet megtudnál róla, olvasd tovább a leírásunkat!

Leírás

A sertés melyik része a tarja?

A tarja a sertés nyak felőli része, közvetlenül a fej után. Arról lehet felismerni, hogy húsa márványos, szépen átszővi a zsír. Ettől a hús nem szárad ki, hanem omlós, szaftos és jóízű lesz. Nem véletlen, hogy sokan inkább a szaftos tarját választják a szárazabb húsrészek helyett.

 

Miért szeretjük a füstölt tarját?

Az édesanyám kedvenc húsa, nemcsak füstölve, nyersen is, de ahogy "idősödöm" én is egyre szívesebben fogyasztom.

Mi szól mellette?  A tarja egy zsírszövettel átszőtt húsrész. Ha főzzük, vagy sütjük, a zsiradék beleolvad a hús rostjaiba, és olyan porhanyóssá teszi azt, hogy csaknem szétesik a szánkban. Az íze majdnem olyan remek, mint a csülöké, de tiszta hús, bőr és csont nélkül. Ráadásul bármekkora darabot vághatunk belőle, könnyen, és szépen szeletelhető, a szeletek csodás, márványos rajzolatot mutatnak.

Használata igazán sokoldalú:

  • Ha nem zavar a zsírréteg, nyersen is falatozhatsz belőle
  • A többi füstölt áruhoz hasonlóan készítheted reggelire, önmagában, vagy tojással
  • Magyaros ételekbe - mint bab, vagy káposzta - a füstölt tarja csodás aromát ad, a hús pedig a főzés után is puha, omlós lesz
  • Sokan használják a tarját kocsonyába füstölt hús gyanánt
  • Remek választás a húsvéti asztalra.
  • Helytáll főfogásként, egyben, sütőben sütve. Receptjét itt találod: Füstölt tarja sütve

 

Hogyan készül a füstölt tarja?

A Végh Farm pókaszepetki kisüzemében a tarját hagyományos módon pácolják: először sóban érlelik, majd hetekre páclébe kerül, végül akácfa füstjén éri el a végleges színét, ízét és illatát. Olyan, mint régen a nagyszülők kamrájában.

 

A füstölt tarja mérete

A füstölt tarja darabja kb. 25–30 cm hosszú, átlagos súlya 1,4–1,9 kg között mozog.
Az ár 1,6 kg-os darabra van kalkulálva, de a pontos összeget mérés után tudjuk megmondani. Ha kisebb vagy nagyobb darabot szeretnél, a rendelés végén, a „Megjegyzések” pontban bátran írd meg.

Ha nálatok nem fogyna el az egész darab hús, elvágjuk, és fél kilót is kérhetsz. A lap tetején, közvetlenül a termék név alatt tudsz mennyiséget választani.

Mivel a hagyományos füstölésű tarjánk a vásárlóink egyik kedvence, a csomag-ajánlatainkból sem marad ki. Ha több mindent kipróbálnál, nézd meg, milyen csomagokat állítottunk össze: Csomagajánlataink - Kolbász és szalonna hagyományosan - szalonnabolt.hu

 

Hogyan jut el hozzád?

A www.szalonnabolt.hu az ország egész területén szállít. Az MPL postával és a GLS futárszolgálat közül választhatsz, eldöntheted, hogy házhoz, vagy automatába kéred a csomagodat.

Rendelésedet otthonról leadhatod, itt a weboldalunkon, online, de telefonon is kereshetsz minket. Az ügyfélszolgálatunk elérhető a 06-70-169-6588-as telefonszámon, ahol hétfőtől péntekig 8-16 óra között várjuk a hívásodat

Többnyire 2-3 munkanapon belül tudjuk elindítani, de a hétvégére nem adunk fel csomagot! A várható kiszállítás időpontját mindig a lap tetején az ár mellett találod. 

A számlázásról és fizetésről bővebben itt olvashatsz...

 

Tárolás

Hűvös, szellős helyen a füstölt tarja akár 45 napig is megőrzi a minőségét.

A helyes tárolásról itt írtunk.

Összetevőkről és tápértékekről a Paraméterek alatt találsz további információt.

A Végh Farm Csoportról itt tudsz olvasni!

Itt pedig a receptjeinket találod

Ha szereted a hagyományosan készült, zsírosabb, puhább füstölt húsokat, akkor a füstölt tarját jó szívvel ajánljuk, mert az egyik legfinomabb füstölt húsunk

Paraméterek

Füstölt, nyers, tarja csont nélkül, lassú pácolással
Készítő:Végh Farm Csoport
Összetevők:csont nélküli sertés tarja, étkezési só, tartósítőszer(nátrium-nitrit)
Minőségét megőrzi 0-(+20)°C közötti hőmérsékleten tárolva a címkén jelzett időpontig, a készítéstől számított 45 napig
Javasolt tárolás:függesztve, szellős helyen
A termék nyersen és/vagy hőkezelve (sütve, főzve) fogyasztandó.
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energiatartalom 1197 kJ/334 kcal
Zsír 30 g
amelyből telített zsírsav 12,4 g
Szénhidrát <1 g
amelyből cukrok <1 g
Fehérje 15 g
Étkezési só 4 g
"A tápértékek természetes módon ingadozhatnak"
HAZAI ALAPANYAG, MAGYAR TERMÉK

Facebook kommentek